ROTTERDAM, 11 december 2023 – Verduurzaming van het woon-werkverkeer en zakelijk verkeer van de medewerkers in de ouderenzorg. Dat is de ambitie van de intentieverklaring Duurzame Mobiliteit die 13 november jl. is ondertekend door de leden van ConForte. ConForte is de brancheorganisatie van zorgaanbieders in de regio Rotterdam, Capelle- en Krimpen aan den IJssel.

Concreet gaat het om het verduurzamen van het woon-werkverkeer en het zakelijk verkeer van medewerkers. De helft van de CO₂-uitstoot van personenauto’s is werk gerelateerd. Door als werkgevers andere vormen van vervoer, zoals fiets, openbaar vervoer en elektrische (deel)voertuigen te stimuleren, kan de uitstoot van reisbewegingen in de zorg fors naar beneden. Door een andere wijze van vervoer dragen we tegelijkertijd bij aan een blijvend bereikbare stad en regio. 

Met de ondertekening zijn de leden van ConForte onderdeel geworden van de Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit. Bij de alliantie zijn inmiddels 96 (grote) werkgevers aangesloten. Bij elkaar vertegenwoordigen zij circa 140.000 medewerkers.

Met kracht aan de slag

Namens de leden van ConForte ondertekende Lelie zorggroep, bestuurder Hendrik Jan van den Berg de intentieverklaring. Van den Berg: “Binnen ConForte bundelen we als organisaties kennis en ervaring. We inspireren elkaar en we trekken gezamenlijk op om van elkaar te leren. Het verduurzamen van mobiliteit van medewerkers wordt een speerpunt, omdat we met elkaar de zorg en onze ook onze leefomgeving gezond en toekomstbestendig willen maken. ConForte betekent kracht. Door met elkaar daadkrachtig te zoeken naar oplossingen, kunnen wij met al onze medewerkers mooie stappen zetten naar verduurzaming. De komende jaren gaan we vanuit de HR-managers gezamenlijk hiermee aan de slag.